Foto Anne Lise Norheim (2)

– Det gir en stolthet til de ansatte å vite at selskapet er med på å bidra

Familiebedriften Tvedt Eiendom støtter Kreftomsorg Rogaland gjennom bedriftsmedlemskap. Å bidra til lokalsamfunnet gir positive ringvirkninger for bedriften. 

Kontorene på Tvedt Eiendom er nye og moderne, men den ene veggen avslører en tidslinje som går helt tilbake til 1956. Til den gang de var en møbelforretning og de fleste Rogalendinger hadde Tvedt sofa i stuen. 

– Vi hadde til og med en elefant under markeringen da butikken åpnet her på Forus i 82 , sier administrerende direktør i Tvedt Eiendom, Siri Nybø, mens hun peker på tidslinjen. 

I dag har bedriften åtte eiere og driver både med eiendomsvirksomhet og kjøpesentrene Tvedsenteret og MagasinBlaa. For dem har det lenge vært viktig å gi tilbake til lokalsamfunnet. 

Støtter med både pengebidrag og arrangement

Siri mistet sin mann til kreft i 2012, og har personlig erfart hvordan livet kan snus på hodet. Både hun og familien fikk i ettertid støtte og oppfølging av Kreftomsorg Rogaland. 

– Det var fint å treffe andre i lignende situasjoner som forstod hva jeg gikk gjennom. Siden jeg har et personlig forhold til organisasjonen og at det passer godt til vår bærekraftsstrategi, ble det naturlig å velge dette som et av våre formål. 

Bedriften inngikk en treårig kontrakt med Kreftomsorg Rogaland, noe som skaper forutsigbarhet for begge parter. 

(f.v) Siri Nybø og Kristine Berseteren synes det er fint å bidra med noe konkret.

I 2023 bidro bedriften med et rent pengebidrag, men i februar i år ønsket de å gjøre noe mer synlig og konkret. Derfor inviterte de kreftrammede familier til Air Forus – et opplevelsessenter hvor både store og små kunne boltre seg på klatrevegger og trampoliner. Målet var en dag der barn og voksne kunne få en pause fra sykdom og behandling. 

– Det var utrolig fint å se hvordan folk koste seg sammen med andre i lignende situasjoner. Vi fikk så mange fine tilbakemeldinger den dagen, sier senterleder på Tvedtsenteret, Kristine Bergseteren. 

I mars neste år gjentar de suksessen med et nytt arrangement på samme sted, nå under navnet Playground, med en utvidet skatepark. 

En positiv markedsføring

Tvedt Eiendom synliggjør både arrangement og formål.

– Dette gjør vi for å fremheve formålet, men også for å synliggjøre vårt bidrag. På den måten skaper vi oppmerksomhet rundt arrangementet og får samtidig god markedseffekt, forteller Siri. 

Klatreveggen var et av høydepunktene under aktivitetsdagen i februar.

Hun er takknemlig for å ha Playground som passer til formålet, men mener at det bare er kreativiteten som setter grenser for hva bedrifter kan gjøre. 

– For en annen bedrift vil det være noe annet man kan støtte med. Det å matche det bedriften står for og samtidig få et budskap utad, er utrolig nyttig for begge parter. 

Sosial bærekraft i fremmarsj

De siste årene har både administrerende direktør og senterleder sett at sosial bærekraft kommer mer og mer i fokus. 

– Vi begynte å snakke om miljø og energi for ti år siden, mens nå er den sosiale biten på vei opp. Det kommer bare til å bli viktigere og viktigere for næringslivet å få dette frem, sier Siri. 

BÅDE HØYT OG LAVT: Folk lekte seg i trampolinene mange meter over bakken.

Hva slags betydning har det for dere å synliggjøre et slikt samarbeid og samfunnsengasjement? 

– Det er utrolig viktig! Vi merker at våre leietakere begynner å få på plass strategier og bærekraftsmål der de ikke bare skal rapportere på energi og miljø, men også på sosial bærekraft. Dermed blir det viktigere for dem å velge en utleier som er med på å innfri disse målene. Når vi er i kontraktsforhandlinger med våre leietakere, kan det faktisk være avgjørende i noen tilfeller å ha en langsiktig plan som viser hva vi gir tilbake til samfunnet, svarer Siri og fortsetter: 

– I forhold til rekruttering, så er de unge opptatt av å jobbe en plass med gode verdier. Så det å synliggjøre disse verdiene er kjempeviktig på flere områder. 

Noe som kan ramme alle

Et samarbeid med Kreftomsorg Rogaland kan gjøre at flere får den hjelpen de trenger. 

– Ved å synliggjøre vår støtte til dere internt i bedriften, får våre ansatte også kjennskap til at tjenestene finnes. Det er en fordel at dere bare er en telefonsamtale unna hvis vi trenger veiledning, for eksempel i tilfeller der en ansatt blir rammet av kreft, sier Siri. 

– Folk jobber her i årevis fordi at de trives så godt. Det at vi viser at vi bryr oss om slike formål, kan være en faktor til at folk blir i jobben. Det gir en stolthet til de ansatte å vite at selskapet er med på å bidra, legger Kristine til. 

Gir tydelige råd til andre bedrifter


Siri og Kristine råder bedrifter som ønsker å støtte ideelle organisasjoner til å lage en strategi. 

Siri Nybø og Kristine Bergseteren mener at å bli bedriftsmedlem er vinn/vinn for begge parter.

– Lag en plan og velg ut noen hovedformål. Vi fokuserer heller på færre og går mer inn på de forskjellige. Så vil jeg anbefale å sette av et bestemt budsjett til støtte. Da blir det også lettere å si nei til andre en ikke har mulighet til å hjelpe, forklarer Siri. 

Hun forteller videre at å dele ut penger uten et system fort blir komplisert. 

– En må jo stå til ansvar for pengene man har delt ut i ettertid. Da er det veldig greit å sammen med både ledere og ansatte ha blitt enig om dette på forhånd. 

De mener begge at å støtte gjennom bedriftsmedlemskap kan gjøre en forskjell.  

– Hvis dere hadde hatt flere ressurser, kunne dere gjort enda mer. Det er et umettelig område, og det handler om å styrke mennesker i vanskelige situasjoner, slik at de kan finne tilbake til livet og bidra i samfunnet. Tilbudet deres er unikt, og derfor er det å støtte dere og deres helhetlige tilbud utrolig viktig, avslutter Siri. 

Har du og din bedrift lyst til å støtte Kreftomsorg Rogaland? Se hvordan her.

Aktuelt

Foto Anne Lise Norheim (2)

– Det gir en stolthet til de ansatte å vite at selskapet er med på å bidra

Digitale julekort for din bedrift

KOR produktfoto_0362 WEB

KOR-boksen: – skal kunne brukes av alle som jobber med barn og unge